вівторок, 18 серпня 2015 06:05

Від приватизації Одеського припортового заводу держказна поповниться на 17 млрд гривень - Абромавічус

Від приватизації Одеського припортового заводу держказна поповниться на 17 млрд гривень - Абромавічус
Фото: ua.korrespondent.net

Міністр економічного розвитку України Айварас Абромавічус вважає, що за рахунок приватизації Одеського припортового заводу державна казна поповниться щонайменше 17 мільярдами гривень.

Про це Абромавічус заявив під час відвідин у понеділок спільно з головою Фонду держмайна України Ігорем Білоусом Одеського припортового заводу для визначення інвестиційної привабливості цього держпідприємства, повідомляє Укрінформ.

"Припортовий завод не входить до числа держпідприємств, які держава планує зберігати в довгостроковій перспективі. Успішна приватизація заводу, спорудженого поряд з портом в 70-х роках, дасть новий імпульс до реформування економічного сектору. Ми сподіваємось на участь у відкритих і прозорих торгах іноземних інвесторів, що відбудуться у грудні. Від приватизації цього держпідприємства плануємо отримати до кінця поточного року близько 17 мільярдів гривень", - зазначив міністр.

За словами Абромавічуса, "до 1 вересня припортовий завод відвідає іноземний консультант, що представлятиме інтереси інвесторів. Станом на середину серпня інтерес до придбання підприємства проявили більше десяти інвесторів - міжнародних компаній із Норвегії, США та інших держав, які спеціалізуються на виробництві й збуті газу, аміаку та карбаміду".

Фонд Державного майна виставив три умови потенційним покупцям: майбутній власник має зберегти в подальшому профіль виробництва, забезпечувати екологічну безпеку та соціальні умови для працівників заводу.

Водночас міністр зауважив, що російські компанії через санкції щодо російської економіки вилучені з числа потенційних покупців.

Зараз ви читаєте новину «Від приватизації Одеського припортового заводу держказна поповниться на 17 млрд гривень - Абромавічус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути