вівторок, 16 липня 2019 21:10

Від обідів до масажу: чим роботодавці заманюють працівників

Від обідів до масажу: чим роботодавці заманюють працівників
Щоб утримати працівників, роботодавці оплачують обіди, медичне страхування. Пропонують гнучкий графік роботи та безлімітні відпустки. Фото: Booking.com

При прийомі на роботу рекрутери звертають увагу на досвід роботи та особисті якості кандидата. Значення не має освіта. Хоча, ще 10 років тому людині без диплому нічого не світило, розповів Gazeta.ua hr-менеджер Михайло Притула.

"У резюме роботодавці шукають інформацію про досягнення працівників, а не їхні обов'язки на попередній роботі. Компаніям важливо, які курси чи тренінги ви пройшли, яку професійну літературу читаєте. Інколи роботодавець готовий оплатити навчання потенційного працівника. Таке практикують серед програмістів", - пояснює експерт.

Роботу українцям все частіше пропонують через групи у соціальних мережах. Сайти пошуку роботи втрачають популярність.

"Часто роботодавці самі шукають резюме чи оголошення про пошук роботи українцями. Якщо звільнилися чи хочете знайти роботу, пишіть про це у соціальних мережах. Бувають випадки, коли навіть серед ваших знайомих є той, хто готовий запропонувати роботу", - каже Михайло Притула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, які зміни потрібні до Трудового кодексу

За його словами, українці все частіше шукають роботу за кордоном і не хочуть працювати вдома. Тому компанії вигадують нові способи, як утримати працівників.

"Безкоштовними обідами вже нікого не здивуєш. Кожен другий оплачує навчання персоналу чи гарантує медичне страхування. Роботодавці масово відмовляються від дрес-коду, переходять на гнучкий графік, пропонують безлімітні відпустки, закордонні конференції чи кредити на пільгових умовах. В офісі ставлять тенісний стіл, відкривають кабінети масажу", - пояснює hr-менеджер.

Мінсоцполітики пропонує закріпити у Трудовому кодексі поняття гнучкий графік, віддалена робота та самостійна організація робочого часу. Відповідний законопроект оприлюднили 25 червня.

Зараз ви читаєте новину «Від обідів до масажу: чим роботодавці заманюють працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути