четвер, 05 квітня 2018 21:10

Пояснили, чому подорожчає відпочинок на популярних курортах

Пояснили, чому подорожчає відпочинок на популярних курортах
Середній чек по Туреччині цього року вже збільшився на 20%. Те ж саме незабаром станеться з Єгиптом. Фото: travel365.md

Цього року турецькі курорти планує відвідати 5 млн росіян. Крім того, весною для громадян РФ мають відновити раніше заборонені польоти до Єгипту. Це негативно позначиться на вартості відпочинку для українців. Тарифи зростуть на 10-20%.

"Поки ціни на відпочинок у Єгипті не зросли. Водночас Туреччина дещо подорожчала. Це пов'язано з тим, що багато готелів цього року пройшли реновацію. Попит на турецький напрямок зростає. Вже зараз на етапі раннього бронювання готелі Туреччини заповнені більш, ніж наполовину. Тому в сезон ціни можуть вирости ще", - каже PR-менеджер JoinUp! Катерина Резніченко, пише ubr.ua.

За словами експертів, раніше пристойний готель в Єгипті на двох обходився $500. Відомі випадки, коли за $300-400 можна було відпочити тиждень. Зараз турпотік росіян до Турції та Єгипту зростає. Тому курорти вже не пропонують великих знижок, щоб заохотити туристів.

"Грає фактор відкриття для росіян ринків Туреччини та Єгипту. Поки вони були закриті, турки і єгиптяни змушені були стимулювати попит різного роду субсидіями і знижками на супутні послуги. Залежно від авіакомпанії, маршруту та інших факторів за одного пасажира доплачували 30-40 євро. Зараз ціни стають менш привабливими", - каже експерт з питань транспорту В'ячеслав Коновалов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 країн, які варто відвідати у квітні

Директор Adria Hit Group Володимир Швець зазначає, що середній чек по Туреччині цього року вже збільшився на 20%. Те ж саме незабаром станеться з Єгиптом.

Щоправда готельєри обіцяють підтягнути рівень сервісу. Останнім часом він помітно погіршився, особливо в Єгипті.

Деякі українські туристи розглядають варіант відпочинку в Туреччині у будинках недалеко від моря. Водночас експерти в цілях безпеки радять жити в готелях, особливо в Єгипті.

За статистикою ДПСУ, за час дії "безвізу" українці найбільше відвідували Польщу і країни ближнього зарубіжжя. Так, в Польщу з'їздило трохи більше 94 тис. осіб, до Румунії - 79 тис. Угорщину відвідало 55 тис. наших співвітчизників, а Словаччину майже 27 тис.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому подорожчає відпочинок на популярних курортах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути