вівторок, 22 вересня 2020 10:58

Пояснили, хто має право на пільгову пенсію

Пояснили, хто має право на пільгову пенсію
Щоб отримувати пільгову пенсію, необхідна певна кількість страхового стажу. Крім того, право на такі виплати мають громадяни після 50 і 55 років. Фото: pixabay.com

В Україні отримувати пільгову пенсію мають право громадяни, які працювали на підприємствах з особливо шкідливими і важкими умовами праці.

Вийти на пенсію раніше за інших можуть українці старше 50 років за наявності страхового стажу 25 років у чоловіків, із них не менш як 10 років на "шкідливих" роботах. Жінкам необхідно мати 20 років стажу, з них 7 років і 6 місяців бути зайнятими на роботах з важкими умовами праці, передає пресслужба Пенсійного фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсійний фонд запустив сервіс та додаток: як і хто може ними користуватись

Друга категорія громадян, які мають право на пільгову пенсію, - ті, кому виповнилося 55 років. Чоловікам у такому випадку потрібні 30 років страхового стажу, з них не менш як 12 років і 6 місяців на "шкідливих" роботах. Жінкам - 25 років, із них не менш як 10 років на зазначених роботах.

Якщо громадянам не нараховують пільгової пенсії, вони можуть звернутися до суду. Щоправда незабаром уряд планує скоротити категорії пенсіонерів, які зможуть виходити на заслужений відпочинок раніше.

З 1 липня 2021-го пенсіонери у віці від 75 до 80 років отримуватимуть щомісячну виплату в розмірі до 400 грн. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, хто має право на пільгову пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути