пʼятниця, 30 жовтня 2020 14:42

Нафтовий ринок обвалився до мінімального значення

Нафтовий ринок обвалився до мінімального значення
Вартість Brent впала на 7%. Фото: pixabay.com

Жовтень став найгіршим місяцем для нафтового ринку з травня 2020 року. Ціни на нафту впали до мінімальних значень за 5 місяців.

Після того, як кілька провідних європейських країн заявили про посилення обмежень у зв'язку з пандемією, на світових ринках різко впали котирування нафти. Вартість Brent впала на 7%, WTI – більш як на 9%, повідомляє Інтерфакс.

Грудневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становили $38,22 за барель. Це на $0,04 (0,10%) нижче, ніж на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти подешевшали на $1,47 (3,8%), до мінімального значення з 29 травня поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогноз: автогаз може подорожчати на 25%

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі становить $36,2 за барель. У четвер ф'ючерси подешевшали на $1,22 (3,3%) - до мінімуму з 1 червня.

Друга хвиля коронавірусу в Європі та США боляче вдарила по нафтовому ринку. Зростання видобутку в Лівії теж справляє неабиякий тиск, вважають експерти.

28 жовтня вартість грудневого ф'ючерсу на сорт Brent на Лондонській біржі ICE опустилася на 4,4%. Уранці 29 жовтня ціна залишалася нижче від $40 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафтовий ринок обвалився до мінімального значення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути