середа, 16 березня 2016 09:21

Нафта подорожчала через вірогідне зниження видобутку в США

Нафта подорожчала через вірогідне зниження видобутку в США

Ціни на нафту зростають за рахунок очікувань подальшого зниження видобутку в США, де деякі нафтові компанії мають фінансові труднощі. Brent сьогодні подорожчала на $0,47 до $39,21 за барель, а WTI - на $0,58 до $36,92. У вівторок ціни впали приблизно на 2 відсотки.

Про це пише Reuters.

Американський виробник сланцевої нафти Linn Energy пропустив виплати відсотків по кредитах і вважає банкрутство неминучим. Ряд інших компаній змушені просити дорогі кредити у приватних інвестиційних фірм.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 1,5 млн барелів, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі підвищення на 3,4 млн барелів.

"Сьогодні можливе підвищення цін, пов'язане з ймовірністю скорочення видобутку в США", - йдеться в звіті Phillip Futures. На думку аналітиків цієї фірми, ціна WTI в середу не перевищить $39,83, а Brent - $40,17 за барель.

Аналітики попереджають, що 40-відсоткове підвищення цін у порівнянні із зазначеними на початку року багаторічними мінімумами було надмірним і пов'язане в основному з ринковими спекуляціями, а не зміною попиту і пропозиції. Аналітики також не розраховують, що припинення зростання видобутку допоможе скоротити надлишок нафти на світовому ринку.

"Якщо і вдасться домовитися про заморожування видобутку, нічого не зміниться, просто збережеться вже існуючий надлишок", - написав у звіті аналітик Capital Economics Томас П'ю.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подорожчала через вірогідне зниження видобутку в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути