четвер, 21 вересня 2017 21:57

"Нафтогаз" скорегував суму позову до Росії

"Нафтогаз" скорегував суму позову до Росії
Сума позову Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" до Росії у зв'язку із захопленням активів у Криму з урахуванням відсотків становить 7 млрд доларів. Фото: 112

Сума позову Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" до Росії у зв'язку із захопленням активів у Криму з урахуванням відсотків становить 7 млрд доларів.

Про це повідомив комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"Сума - більш ніж 5 млрд доларів. І це без відсотків. З відсотками на сьогодні сума вже близько 7 млрд доларів. Це консервативна оцінка міжнародних експертів ринкової цінності втрачених активів. Сюди входять і виробничі активи нашої дочірньої компанії "Чорноморнафтогаз", і належний "Нафтогазу" газ у підземному сховищі в Криму, і активи інших дочірніх компаній "Нафтогазу", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нафтогазі звільнилися незалежні члени наглядової ради

Вітренко зазначив, що подача позову не свідчить про визнання Криму територією Росії.

НАК "Нафтогаз України" і 6 компаній, що входять у групу "Нафтогазу" - "Чорноморнафтогаз", "Укртрансгаз", "Лікво", "Укргазвидобування", "Укртранснафта" і "Газ України" - подали в трибунал, сформований при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі, позов про відшкодування збитків, завданих незаконним захопленням Росією активів групи в Криму. Винесення трибуналом рішення в справі заплановано до кінця 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" скорегував суму позову до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути