Ексклюзиви
середа, 28 березня 2018 11:50

Нафтогаз прокоментував дозвіл Німеччини будувати "Північний потік-2"

Нафтогаз прокоментував дозвіл Німеччини будувати "Північний потік-2"
У Нафтогазі наголосили, що найкращий захист України та її союзників - це завершення реформи газового ринку. Фото: Факты

НАК "Нафтогаз" розкритикував рішення Німеччини дати дозвіл на будівництво і експлуатацію трубопроводу "Північний потік - 2" у виключній економічній зоні країни в Балтійському морі. Компанія називає таке рішення неприємним, але прогнозованим.

"Німеччина наполегливо називає цей проект "виключно комерційним". Вважає його справою, обмеженою інтересами кількох компаній, з відповідним регуляторним режимом. Єврокомісія, Європарламент, більшість країн ЄС, Україна, США, Канада і значна частина німецького політичного істеблішменту так не вважають, йдеться у повідомленні НАК "Нафтогаз" у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився план, як стягнути борг з Газпрому

У компанії додали, що думка про "виключно комерційну вигоду" не знімає ризиків проекту для енергетичної та національної безпеки Європи.

У Нафтогазі наголосили, що найкращий захист України та її союзників - це завершення реформи газового ринку. Боротьба з цього питання досі триває.

28 лютого у Стокгольмському арбітражі Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу. Однак пізніше Газпром подав апеляцію на рішення Стокгольму щодо питання постачання газу.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз прокоментував дозвіл Німеччини будувати "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути