понеділок, 09 липня 2012 09:13

"Нафтогаз" хоче створити власну мережу АЗС

"Нафтогаз" хоче створити власну мережу АЗС
"Нафтогаз" хоче створити власну мережу АЗС. Фото: tsn.ua

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін і гендиректор ТОВ Азовська нафтова компанія (АНК) Андрій Чередников підписали меморандум про співпрацю.

Згідно з домовленостями, НАК стане ексклюзивним покупцем всього обсягу вироблених компанією бензинів і дизельного палива, пише пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "Нафтогаз" знайшов альтернативу".

За словами радника голови правління "Нафтогазу" Фелікса Луньова, компанія планує продавати це паливо під власним брендом, який буде представлений в найближчий місяць. Потім буде створено мережу брендованих АЗС "Нафтогазу".

За його словами, до кінця року до неї увійдуть до 250 власних та джоберських (франчайзингових) заправок. Згодом мережа буде розширена до 300 АЗС.

"У нас існує мережа партнерських нафтобаз, на яких є можливість зберігати альтернативне паливо в окремих резервуарах, не допускаючи його змішування зі звичайним пальним", - сказав Луньов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром" вирішив створити мережу АЗС в Україні

У "Нафтогазі" планують продавати до 1,1 млн тонн палива (зараз - близько 600 тис. тонн, що випускаються Шебелинським ГПЗ) щорічно. Це дозволить зайняти 5% роздрібного і 11% оптового ринків нафтопродуктів, зазначив аналітик UPECO Олександр Сіренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожна третя АЗС у Тернополі та Хмельницькому торгує підозрілим паливом - дослідження

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підписаний меморандум є першим кроком інтеграції "Нафтогазу" з АНК - українським виробником альтернативних палив. Вся продукція АНК відповідає або перевершує стандарти Євро-4 на бензин і дизельне паливо (українські - ДСТУ 4839 і 4840).

Метою співробітництва "Нафтогазу" і АНК визначені розвиток виробництва в Україні альтернативних моторних палив, нарощування частки альтернативних палив на ринку нафтопродуктів, скорочення техногенного тиску на навколишнє середовище, зміцнення енергетичної незалежності України.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" хоче створити власну мережу АЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути