вівторок, 22 жовтня 2024 13:07

Починається опалювальний сезон: кого вже підключили

Починається опалювальний сезон: кого вже підключили
Підключають лікарні, школи й садочки. Фото: pixabay.com

В Україні розпочинається опалювальний сезон.

Вже підключили об'єкти соціальної інфраструктури. Насамперед лікарні, школи, садочки. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Конкретні дати подачі тепла визначаються погодними умовами, відповідно до яких влада громад ухвалює свої рішення", - вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія збирається знову масовано вдарити по українській енергетиці - РНБО

Зараз працюють усі дев'ять енергоблоків українських АЕС. Вони покривають основні потреби в генерації. Україна отримує нове генераційне обладнання.

Банки кредитують бізнес у межах урядових енергетичних програм. Схвалили заявки на 7,9 млрд грн, фактично видали понад 2 млрд грн кредитних коштів. Для населення схвалено кредитних коштів на понад 204 млн грн.

"Робимо все, щоб узимку всі українці мали вдома світло і тепло, а підприємства працювали безперебійно", - підсумував Шмигаль.

Європейському Союзу слід збільшити поставки обладнання для енергетичного сектору України й водночас наростити постачання засобів протиповітряної оборони, щоб захистити від знищення вже нове поставлене енергетичне обладнання.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель. За його словами, Єврокомісія вийшла з пропозицією акумулювати кредит у 35 мільярдів євро, щоб підтримати Україну як у військовому вимірі, так і в економіці.

Зараз ви читаєте новину «Починається опалювальний сезон: кого вже підключили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути