середа, 04 вересня 2019 21:10

На яку зарплату українці їдуть працювати за кордон

Найчастіше українці шукають роботу у Польщі, Росії та Чехії.

Громадяни їдуть працювати з-за кордон через низьку заробітну плату вдома. На вибір людей впливає нестабільна економічна ситуація в Україні, пише olx.ua.

Більшість заробітчан, які працювали за кордоном на сезонних роботах, планують знову повернутися туди. Водночас 9% не планують робити цього через віддаленість від родини, невчасну виплату зарплати на заробітках, некомфортні умови проживання та погане ставлення роботодавців до них.

Автор: olx.ua
  Українці їдуть за кордон через низьку зарплату вдома.
Українці їдуть за кордон через низьку зарплату вдома.

Найбільше українські заробітчани хочуть повернутися на роботу в Америку. На думку 37% опитаних країна повністю виправдала їхні очікування. 24% стверджують, що навіть перевищила. На другому місці за кількістю позитивних вражень - Болгарія, на третьому - Німеччина. Найбільше заробітчани розчаровані роботою у Росії.

Третина українців, які працювали на сезонних роботах і не хочуть повертатися туди, отримували понад $1 тис. Половина з них заробляла до $1,2 тис. Майже 32% сезонних заробітчан отримували від $700 до $1 тис. 18% мали $500-700.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польщі не вистачає робочих рук: подробиці

Більшість, хто планує повернутися на роботу за кордон хочуть отримувати понад $1 тис. 10% - понад $2 тис.

На сезонну роботу за кордон переважно їдуть чоловіки від 25 до 54 років. 43% заробітчан заміжні чи одружені та мають дітей.

Чехія підняла квоти залучення іноземних працівників на національні підприємства усіх видів власності. Найбільші квоти передбачені для України.

Зараз ви читаєте новину «На яку зарплату українці їдуть працювати за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути