вівторок, 30 серпня 2016 11:14

МВФ знову відклав виділення траншу Україні

МВФ знову відклав виділення траншу Україні

Українське питання відсутнє в плані роботи Ради директорів ключового кредитора країни Міжнародного валютного фонду, розписаному до 7 вересня включно.

Про це йдеться в матеріалах фонду, передає УНІАН.

На початку вересня у порядку денному Ради директорів Фонду - обговорення програм співробітництва з Сербією, Білоруссю, Брунеєм, Суданом, Боснією і Герцеговиною та державою Кірібаті.

Рада директорів МВФ на початку серпня перервала роботу у зв'язку з традиційними для цього часу року канікулами. З 20-х чисел серпня Рада відновила роботу, проте українське питання не внесли до розкладу.

Нагадаємо, МВФ схвалив програму співпраці з Україною з використанням механізму розширеного фінансування в березні 2015 року терміном на 4 роки і обсягом фінансування $17,5 млрд. Торік Україна отримала за програмою 2 транші обсягом $5 млрд. і $1,7 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найближим часом будуть транш ЄС і безвізовий режим - Порошенко

Восени 2015 року Київ мав пройти другий перегляд програми і отримати третій транш у $1,7 млрд, проте ситуацію ускладнили проведені в жовтні вибори до місцевих рад, а потім серйозні політичні суперечки навколо податкової реформи і формування бюджету на 2016 рік. Співпрацю з МВФ фактично заморозили. На початок 2016 року політичне протистояння гілок влади в Україні посилилося.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард закликала українську владу вирішити політичне протистояння і здійснити низку термінових заходів для подолання корупції. Переговори з Фондом відновили в кінці квітня з приходом до влади нового уряду на чолі з екс-спікером парламенту Володимиром Гройсманом.

Сторони повернулися до другого перегляду програми співпраці і, як запевняє українська влада, узгодили всі суперечні моменти щодо Меморандуму, що враховує оцінку реформ і завдання на майбутнє.

Очікували, що Меморандум підпишуть на початку липня, а в кінці липня пройде засідання Ради директорів МВФ, за рішенням якого Україна могла б отримати третій кредитний транш. Його обсяг був також предметом обговорення - від $1 до $1,7 млрд. Проте Меморандум не підписали, а засідання Ради директорів не відбулося.

Зараз ви читаєте новину «МВФ знову відклав виділення траншу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути