Ексклюзиви
середа, 09 грудня 2015 13:04

Москва домагатиметься дефолту України - Медведєв

Москва домагатиметься дефолту України - Медведєв
Фото: zn.ua

Росія буде домагатися дефолту України в разі невиплати Україною 3 млрд дол. боргу.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю російським телеканалам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Звичайно, ми з цим (неповерненням 3 млрд дол. боргу) не змиримося, ми підемо в суд, ми будемо домагатися дефолту за кредитом і будемо домагатися дефолту за всіма запозиченнями України", - сказав він.

При цьому Медведєв вважає, що Україна навряд чи поверне борг Росії. "У мене є відчуття, що не повернуть, тому що шахраї", - сказав він.

"Вони відмовляються повертати гроші, а наші західні партнери нам не тільки не допомагають, але і заважають у цьому", - зазначив прем'єр РФ.

У свою чергу, як повідомляє агентство, міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що Росія звернеться до суду в разі невиплати Україною боргу після закінчення 10-денного строку з офіційної дати погашення 20 грудня.

Як повідомлялося, МВФ затвердив нові правила, які дозволяють кредитувати країни, у яких є заборгованість перед офіційними кредиторами. Це, зокрема, допоможе Україні, якщо вона не виплатить Росії 3 млрд дол. боргу - тобто у разі дефолту за російськими облігаціями.

Нагадаємо, що Росія позичила Україні 3 млрд дол. за президентства Віктора Януковича — в кінці 2013 року. Термін виплати закінчується в грудні 2015-го. Уряд України неодноразово називав ці гроші хабарем колишньому главі держави за непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Читайте також: Янукович розповів, як взяв у Путіна $3 млрд

16 листопада президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва готова відстрочити платіж по боргу України на 2016-2018 роки по 1 млрд дол. на рік, якщо західні партнери нададуть гарантії. Однак уряд України офіційної пропозиції від Москви не отримав і продовжував наполягати на умовах реструктуризації, запропонованих іншим кредиторам.

Зараз ви читаєте новину «Москва домагатиметься дефолту України - Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути