четвер, 29 липня 2021 02:24

Місія МВФ прибуде в Україну восени

Місія МВФ прибуде в Україну восени
Україна очікує отримати від МВФ $700 млн. Фото: The National

Місія МВФ відвідає Україну у вересні. Про це повідомила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва після телефоної розмови з президентом Володимиром Зеленським.

"Дуже конструктивна телефонна розмова з президентом України Володимиром Зеленським щодо успішного економічного прогресу України в рамках програми МВФ.

З нетерпінням чекаю на продовження нашої продуктивної співпраці під час місії у вересні", написала Георгієва у Twitter.

"МВФ для України є важливим партнером, і сьогоднішня розмова повною мірою це продемонструвала. Дякую за підтримку України та сподіваюсь на подальшу співпрацю", зауважив у свою чергу Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Україна отримає $700 млн траншу від МВФ

Україна очікує транш від МВФ восени. Держава розраховує на $700 млн. Під час візиту в США міністра фінансів Сергія Марченка з МВФ удалося досягти компромісу щодо багатьох питань. Сторони домовилися про спільну роботу для досягнення угоди.

9 червня 2020 року Рада директорів МВФ прийняла 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії Covid-19.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 мільярда доларів.

Наприкінці листопада Міністерство фінансів повідомило про успішне завершення переговорів з МВФ щодо основних параметрів проекту держбюджету на 2021, що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми stand-by для України.

Місія Міжнародного валютного фонду 11 січня 2021 року відновила в Україні роботу з перегляду програми stand-by. Робота тривала до 12 лютого. Місія МВФ завершилася в Україні без прийняття рішення про перегляд програми stand-by.

Для отримання 2-го траншу від Міжнародного валютного фонду Україна має виконати 5 ключових вимог.

Зараз ви читаєте новину «Місія МВФ прибуде в Україну восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути