Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2018 17:46

Міністр пояснив, чому пенсію військовим збільшуватимуть поетапно

Міністр пояснив, чому пенсію військовим збільшуватимуть поетапно
Пенсійні виплати переглянуть 498 тис. військовим пенсіонерам. Фото: naiu.org.ua

У Міністерстві соцполітики повідомили про поетапне збільшення пенсій військовослужбовцям. З 2018 до 2020 року розмір виплат у середньому зросте на 3 тис. грн.

"На першому етапі - 2018 року - пенсії мають зрости в середньому на 1500 гривень. З першого січня 2019 до цього показника додасться ще 50 відсотків - 750 гривень. А з 1 січня 2020-го - ще плюс 50 відсотків - 750 гривень. Доплата до пенсії військовим на третьому етапі має зрости вдвічі", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомили у прес-службі Міністерства соцполітики.

За його словами, підвищувати пенсії потрібно поетапно. Одномоментне зростання виплат потягне за собою збільшення дефіциту Пенсійного фонду та пов'язані з цим серйозні проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, як зросла середня пенсія українців

Пенсійні виплати переглянуть 498 тис. військовим пенсіонерам.

"2018 року плануємо близько 208-210 мільярдів гривень власних надходжень до Пенсійного фонду. Перед нами стоїть завдання - виплатити пенсії, які були підвищені з 1 жовтня 2017 року. Маємо ресурс у межах 7 мільярдів гривень. Його використаємо для підвищення пенсій військовим на першому етапі в поточному році", - резюмував Рева.

Закон про загальне пенсійне забезпечення ВР ухвалила 3 жовтня 2017 року. Тепер розмір пенсії залежатиме від розміру зарплати і страхового стажу українців. Кабмін ухвалив рішення про перерахунок та підвищення військових пенсій в середньому на 1,5 тис. грн з 1 січня без прийняття законодавчих змін.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пояснив, чому пенсію військовим збільшуватимуть поетапно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути