середа, 27 лютого 2013 10:44

Мінфін взяв у борг ще $372 мільйони

Мінфін взяв у борг ще $372 мільйони
Фото: dt.ua

Міністерство фінансів у результаті розміщення облігацій внутрішньої держпозики 26 лютого залучило $372,275 млн і 50,467 млн грн.

"Сьогодні Мінфін в черговий раз не здивував своїми рішеннями на аукціоні, відхиливши попит на короткі гривневі ОВДП, замість оголосивши додаткові розміщення валютних облігацій. При цьому, обсяг попиту на додаткові розміщення може говорити про те, що якщо не весь, то переважає попит на ці облігації був сформований дружніми банками", - зауважив аналітик ICU Олександр Вальчишен.

Він звернув увагу на те, що ставка 13,25%, яка була мінімальною на річну облігацію, знову не задовольнила побажання Мінфіну, тоді як обидві заявки на 5-літню облігацію за ставкою 14,30% були задоволені в повному обсязі, що звично для дружніх заявок.

На дворічні доларові ОВДП залучили було подано 11 заявок зі ставками в досить вузькому діапазоні 8,02-8,05%, але Мінфін задовольнив лише ті з них, які були на мінімальному рівні 8,02% на суму $25,92 млн, таким чином, задовольнивши майже весь обсяг попиту, який становив $31,47 млн.

"Проте, обсяги залучених коштів за мабуть були недостатніми, і Мінфін оголосив додатково розміщення двох валютних облігацій з терміном обігу 1,4 і 2 роки. Незважаючи на стислі терміни їх проведення, перша з них отримала вісім заявок на суму 200 мільйонів доларів, а друга ще одну на 50 мільйонів доларів, які були задоволені в повному обсязі. Таким чином, великі обсяги попиту, стислі строки проведення додаткових розміщень, доповнені знижувальної тенденції ставок, свідчать про переважно дружній характер даного попиту. А невеликі обсяги попиту на гривневі облігації в черговий раз говорять про міграції попиту в бік валютних облігацій. Однак ця міграція не здатна забезпечити такі обсяги попиту, як були заявлені вчора", - відзначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін взяв у борг ще $372 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути