середа, 09 січня 2013 09:15

Мінфін позичив півмільярда доларів

Мінфін позичив півмільярда доларів
Фото: ub.ua

Міністерство фінансів 8 січня змогло продати п'ятирічні доларові облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) з достроковим погашенням на $531,61 млн під 7,5% річних.

Про це повідомила прес-служба відомства.

На купівлю цих облігацій претендував лише один покупець.

З п'яти інших аукціонів відбувся лише один - по розміщенню дворічних доларових ОВДП. Мінфін задовольнив єдину невелику заявку в $2 млн на купівлю цих паперів під 8,5% річних, що відповідає ставці на аукціоні 18 грудня, коли обсяг розміщення склав $48 млн.

Ще одна заявка на $15 млн надійшла на придбання трирічних доларових ОВДП, однак Мінфін визнав завищеною ставку в 9% річних.

Після продажу на позаплановому аукціоні 3 січня п'ятирічних гривневих ОВДП на 1,006 млрд грн єдиному покупцю під 14,3% річних, дворічні та трирічні гривневі папери на аукціонах  попитом не користувалися.

Крім того, в той день Мінфін вперше після довгої перерви пропонував короткострокові - дев'ятимісячні - гривневі облігації. На їх купівлю надійшли 4 заявки по близькою до ринкової прибутковості 20% річних, і всі вони були відхилені.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін позичив півмільярда доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути