понеділок, 29 жовтня 2012 15:48

Мінфін вже призначив три позапланових аукціони ОВДП

Мінфін вже призначив три позапланових аукціони ОВДП
Останній раз Мінфін розміщував ОВДП 25 вересня. Фото: zn.ua

Міністерство фінансів оголосило проведення у вівторок, 30 жовтня, трьох аукціонів з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), хоча жовтневий графік аукціонів припускав їх проведення лише 17 і 24 жовтня.

Згідно з повідомленням Мінфіну, крім п'яти-і семирічних ОВДП, що виставлялися на жовтневих аукціонах, до продажу 30 жовтня будуть також запропоновані трирічні індексні ОВДП (з прив'язкою до курсу грн/$).

Останній раз Мінфін розміщував їх 25 вересня під 9,29% річних на 0,37 млрд грн.

Нагадаємо, на аукціонах 17 жовтня обсяг продажів ОВДП склав 2 млрд грн, через тиждень - ще 1 млрд грн, ставка на всіх аукціонах - 14,3% річних. На думку учасників ринку, облігації розміщувалися по дружнім заявками, оскільки поточна прибутковість облігацій на вторинному ринку істотно вища.

Згідно з даними Державної казначейської служби, план запозичень до бюджету України нині перевиконується: на 10 місяців він становив 82,83 млрд грн, однак за станом на 29 жовтня вже було отримано 87,09 млрд грн, у тому числі по внутрішніх запозиченнях - 58,31 млрд грн.

На витрати з обслуговування держборгу в січні - жовтні 2012 року заплановано 22,51 млрд грн, з яких станом на 29 жовтня виплачено 19,05 млрд грн, у тому числі по внутрішньому боргу - 13,8 млрд грн.

На погашення держборгу в цей період планом відведено 59,92 млрд грн, а сплачено 52,48 млрд грн, у тому числі по внутрішньому боргу - 28,65 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін вже призначив три позапланових аукціони ОВДП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути