середа, 23 січня 2013 14:18

Ліміт на готівку можуть урізати - експерт

Ліміт на готівку можуть урізати - експерт
Фото: vidomosti-ua.com

Національний банк України (НБУ) може посилити обмеження на готівкові операції.

Таку думку висловив науковий співробітник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Віталій Кравчук у ефірі Українського радіо.

"Я думаю, що така імовірність існує. Звісно, гарна політика в такому випадку - це якщо знижувати ліміт (на готівкові розрахунки), то лише тоді, коли є широкодоступні альтернативи безготівкових розрахунків. У нас, звісно, безготівкові розрахунки мали певний прогрес за останні 10 років, але він явно недостатній, щоб встановлювати набагато нижчу, ніж запропонував Нацбанк, норму", - сказав Кравчук.

Експерт зауважив позитивний вплив безготівкових розрахунків на економіку.

"Якщо у нас збільшується частка безготівкових розрахунків і знижуються частка готівкових, то це має позитивний ефект для економіки. Бо готівковий обіг пов'язаний з певними витратами: транспортування і таке інше. Другий момент - пришвидшується обертання грошової маси. Інше питання - наскільки значним може бути цей позитивний ефект", - зазначив Кравчук.

Нагадаємо, у Національному банку України (НБУ) вважають доцільним введення обмеження на готівкові розрахунки до 150 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Ліміт на готівку можуть урізати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути