вівторок, 26 лютого 2019 14:31

Хто купуватиме соціальний хліб зі знижками

Хто купуватиме соціальний хліб зі знижками
Знижка діє на батон "Фірмовий", хліб "Фірмовий український" і пшеничний хліб "Фірмовий". Фото: EtCetera - Etcetera.media

З березня 2019-го кияни зможуть дешевше купувати соціальний хліб. Київська міська державна адміністрація домовилася з "Київхлібом" про введення системи розподілу знижок.

"На об'єктах роздрібної торгівлі ПАТ "Київхліб" знижка на хліб і хлібобулочні вироби для власників "Картки киянина" надається залежно від їх пільгової категорії. Відповідний проект передбачає знижку за 5 пільговими категоріям від 20% до 70%", - пояснила заступник голови КМДА Марина Хонда на прес-конференції.

Зі знижкою 70% хліб купуватимуть члени сімей загиблих в АТО, сім'ї загиблих Небесної сотні, діти-сироти, Праведники Бабиного Яру. 60% знижки отримають особи з інвалідністю внаслідок війни, в'язні концтаборів. 50% - діти з інвалідністю з дитинства. 25% - непрацюючі пенсіонери. 20% - інші власники "Картки киянина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні продають найдешевший хліб

Знижка діє на батон "Фірмовий", хліб "Фірмовий український" і пшеничний хліб "Фірмовий".

"Всі, хто раніше користувалися знижками, мали єдину знижку 25% і могли купити необмежену кількість хліба. Тепер покупець може придбати всього одну буханку. Це допоможе уникнути спекуляції. Раніше підприємці скуповували за знижкою велику кількість соцхліба і перепродували за завищеною ціною", - сказала Марина Хонда.

Торік житній хліб подорожчав у середньому на 21%. У грудні найдорожчий продавали у Києві – 25,1 грн/кг. Найдешевший у Тернопільській обл. - 15,2 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Хто купуватиме соціальний хліб зі знижками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути