понеділок, 20 жовтня 2014 10:59

Криму нікуди продавати рибу: в Україну не можна, Росії вона не потрібна

Криму нікуди продавати рибу: в Україну не можна, Росії вона не потрібна
Фото: unian.ua

Незаконна влада окупованого Росією Криму стурбована тим, що рибні підприємства півострова можуть зникнути, оскільки не мають ринків збуту ані в Україні, ані в Росії.

Незабаром в Криму розпочнеться промисловий вилов хамси, однак проблема її збуту досі не вирішена. Про це повідомив Головрибвод.

За словами директора рибопромислової компанії "Шельф" Павла Муравлєнка, якщо ситуація не зміниться, вже наступного року з усіх рибопромислових і рибодобувних підприємств Керчі може залишитися максимум два.

"На сьогоднішній день ринок України, на який 100% зорієнтоване виробництво кримської рибної продукції - хамси, тюльки, кільки, закритий. Російський ринок для нас поки не те, що не відкривається, а деяким чином, можна сказати, і блокується, тому що там є свої виробники. Вони нас там бачити не хочуть. Рибу буде нікуди дівати", - заявив Муравлєнко.

Крім того, кримські рибні підприємства не можуть постачати свою продукцію у віддалені регіони Росії, оскільки не мають відповідних технологій її зберігання.

"Хамса, яка була затребувана в Україні, немає достатнього попиту в Російській Федерації. Проблема ще й у тому, що Російська Федерація велика, потреба в рибі є, але переробні потужності, які знаходяться на нашому березі, не дозволяють в повному обсязі зберігати улов і надалі транспортувати його по всій країні", - заявив під час  засідання у міській раді Керчі виконуючий обов'язки "глави адміністрації" міста Сергій Писарєв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Криму нікуди продавати рибу: в Україну не можна, Росії вона не потрібна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути