Ексклюзиви
понеділок, 23 березня 2020 19:00

Криза буде унікальною: економіст пояснив, хто першим залишиться без роботи

Криза буде унікальною: економіст пояснив, хто першим залишиться без роботи
Потреба у працівниках буде зростати у соціальній сфері, медицині. Фото: pexels.com

Під час економічної кризи, викликаної коронавірусом, можемо втратити 1 млн робочих місць. Найбільше постраждає "тіньова" зайнятість, розповів Gazeta.ua економіст Олексій Кущ.

"Криза, яка насувається, тим й унікальна, що вперше під удар попаде саме "тіньовий" сектор економіки. Раніше він виступав у ролі своєрідного буфера. Люди, які втрачали роботу у легальному секторі, переходили у "тіньовий". Цьогоріч побачимо масове скорочення серед самозайнятих, малого бізнесу, торгівлі, ресторанів і готелів", - пояснює економіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно шукати роботу під час карантину

Каже, що потреба у працівниках буде зростати у соціальній сфері, медицині. Розвиватиметься фармацевтика, виготовлення специфічного обладнання чи засобів захисту.

"Щоправда це не врятує. На 10 втрачених робочих місць з'явиться одне нове. Криза триватиме не менше року. У гіршому випадку може розтягнутися на три", - підсумував Кущ.

Унаслідок економічної кризи, яка може розгорнутися через стрімке поширення коронавірусу, роботу можуть втратити 25 млн людей у світі, порахувала Міжнародна організація праці.

Зараз ви читаєте новину «Криза буде унікальною: економіст пояснив, хто першим залишиться без роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути