Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 00:43

Коболєв порадив україцям знизити температуру в квартирах

Коболєв порадив україцям знизити температуру в квартирах
Глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв. Фото: УНІАН

Голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв пропонує українцям знизити температуру в приміщеннях на один-два градуси для того, щоб уникнути кризової ситуації в енергетиці.

Про це Коболєв сказав в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє УНІАН.

"Газу в нас достатньо, у нас велика "підземка" (запаси в підземних сховищах газу). Проблема, яка у нас виникає, полягає в тому, що через падіння тиску на вході в систему нам дуже важко підтримувати і транзит, і внутрішнє споживання. Система зараз працює на максимальному рівні навантаження.

Про що ми б пропонували подумати споживачам, – це їхня добра воля, але щоб не дати Путіну реалізувати свій план газового шантажу, є дуже простий захід – на один градус зменшити температуру вдень і на два – вночі, а підприємствам протягом двох вихідних днів не обігрівати приміщення", – сказав Коболєв.

Він зазначив, що ці заходи незначно вплинуть на комфорт або продуктивний процес, але дозволять скоротити добове споживання на 8-10%. "Цього буде достатньо, щоб повернути режим системи у комфортний і спокійний.

Зараз цей режим коштує нам не тільки навантаження працівників, а й додаткових втрат газу, які також будуть передані "Газпрому" для оплати, але, з точки зору уникнення кризової ситуації і з точки зору нас, як споживачів, які вміють себе контролювати, – це був би дуже корисний захід для всієї країни", – зазначив голова "Нафтогазу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, чому Нафтогаз не отримає російського газу

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі, Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу.

Після отримання рішення суду "Газпром" відмовився поставляти в Україну газ у березні цього року. При цьому російська компанія вже отримала за нього передоплату. У "Нафтогазі" таку поведінку "Газпрому" назвали порушенням рішення Стокгольмського арбітражу.

За даними "Укртрансгазу", "Газпром" жодного дня цього року не дотримувався вимоги транзитного контракту з підтримки необхідного рівня тиску газу на вході в українську ГТС.

Зараз ви читаєте новину «Коболєв порадив україцям знизити температуру в квартирах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути