вівторок, 21 квітня 2020 13:06

Київські лікарі отримали рекордні зарплати

Київські лікарі отримали рекордні зарплати
За березень лікарі, які лікують хворих на COVID-19, отримають 30-50 тис грн зарплати glavcom.ua

Столичні лікарі, що працюють із хворими на коронавірус, за березень отримали від 30 до 50 тис. грн зарплати. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн пресконференції.

"Хочу повідомити, що столичні лікарі, які працюють з пацієнтами з підозрою на коронавірус та з хворими на Covid-19, отримали доплати до заробітної платні за роботу з 13 березня. Місто встановило їм доплату у розмірі 9 посадових окладів. На це Київ з міського бюджету виділив майже 10,8 млн грн. Таким чином лікарі за березень отримають загалом від 30 до 50 тис. грн, медсестри - 25-30 тис. і молодший медичний персонал - 20-25 тис. грн", - сказав Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після карантину збільшать виплати з безробіття

У середньому доплата за березень медперсоналу, що працює з хворими на коронавірус, становить: лікарям - 17 тис. грн, медичним сестрам - 13 тис. грн, молодшому медичному персоналу - 11 тис.

За словами мера Києва, працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а саме медики виїзних бригад та санітари, задіяні в заходах із дезінфекції автомобілів, також отримають премію за березень. Для цього місто додатково виділило 12,4 млн грн.

Так, у середньому за цей період лікарі Центру отримають премію в 9,8 тис. грн, фельдшери - 5,5 тис., а санітари - 1,9 тис. грн.

Також Департамент охорони здоров'я КМДА закуповує за кошти резервного фонду столиці ліки, що застосовують для надання медичної допомоги хворим на коронавірус.

Заборгованості із заробітної плати медпрацівникам почнуть погашати цього тижня. Борги будуть покриватися завдяки субвенціям, закладеним у новій версії бюджету. Про це розповів президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Київські лікарі отримали рекордні зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути