пʼятниця, 01 лютого 2013 11:16

Київ просить збільшити субвенцію з держбюджету на розвиток міста в 10 разів

Київ просить збільшити субвенцію з держбюджету на розвиток міста в 10 разів
Фото: liga.net

Київ просить Кабінет міністрів збільшити субвенцію з державного бюджету на розвиток міста з 750 млн грн до 7,5 млрд грн.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко.

"Якщо говорити про цифри, то нам так чи інакше не вистачає 7,5 млрд грн, щоб в обсязі минулого року продовжувати будівництво основних значущих об'єктів - метро, ??Подільсько-Воскресенського мосту, транспортних розв'язок, і так далі. Зараз ми над цим працюємо з урядом, і це має стати основою змін до держбюджету за результатами першого та другого кварталів", - заявив Крамаренко.

За його словами, у КМДА "є тертя" з Міністерством фінансів з цього приводу.

"Це нормальний робочий процес, в якому ми намагаємося доводити свої цифри, вони - свої, у підсумку виходимо на якийсь спільний знаменник. Головне, що є процес, якого в період формування держбюджету не було", - додав він.

Крамаренко також повідомив, що голова КМДА Олександр Попов підписав законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу, що передбачає зарахування до бюджету Києва 100% податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

"Тепер Кабмін має схвалити ініціативу Попова і передати законопроект до Верховної Ради. Ми чули багато висловлювань народних депутатів і від опозиції, і від провладної більшості, які підтримують цей проект. От і подивимося", - зазначив він.

Разом з тим, заступник голови КМДА вважає, що в разі ухвалення такого закону вводити норму про 100% зарахуванні ПДФО до бюджету столиці слід з нового бюджетного року. Зараз же, на його думку, для столиці важливо домогтися збільшення субвенції з держбюджету.

"Зараз ситуація така, що ми повинні отримати підтримку Мінфіну в частині перегляду показників бюджету Києва в держбюджет, чого ми власне домагалися з грудня місяця. І ми таки її отримали. Сьогодні є відповідні доручення прем'єр-міністра України Миколи Азарова відповідним міністерствам розглянути наші пропозиції. Коли будуть внесені зміни до держбюджету, ми ще не знаємо. Можна орієнтуватися на заяви президента України Віктора Януковича і глави уряду про перегляд держбюджету за підсумками I кварталу", - констатував він.

Водночас Києву зараз необхідно прийняти бюджет, щоб мати можливість нормально фінансувати потреби міста.

"Ми сподіваємося на те, що для Києва буде збільшено обсяг фінансування. З іншого боку, місто - це живий організм: необхідно платити зарплату, компенсувати пільговий проїзд і робити інші платежі, які без прийнятого бюджету ми не в змозі робити", - підкреслив Крамаренко .

Зараз ви читаєте новину «Київ просить збільшити субвенцію з держбюджету на розвиток міста в 10 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути