Ексклюзиви
пʼятниця, 26 лютого 2021 18:05

Які професії були найпопулярніші на початку року

Які професії були найпопулярніші на початку року
Високим є попит на працівників сфери торгівлі та послуг. Фото: pexels.com

З початку 2021 року найчастіше роботодавці шукали кваліфікованих робітників з власним інструментом. Загалом до Державної служби зайнятості понад було подано 133 тис. вакансій.

Попит мали електромонтери, електрогазозварювальники, слюсарі-ремонтники, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, монтери колії, слюсарі аварійно-відбудовних робіт, а також пекарі, мулярі та швачки, пише Ліга.

Не втрачають актуальності на ринку праці робітники з обслуговування та експлуатації машин – водії тролейбуса та трамвая, трактористи, токарі, оператори заправних станцій, оператори котельних, машиністи екскаватора, водії навантажувачів, машиністи кранів, дорожні робітники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причини безробіття серед молоді

Високим є попит на працівників сфери торгівлі та послуг – продавців, кухарів, охоронців, перукарів, офіціантів. Затребувані некваліфіковані працівники: кур'єри, підсобні робітники, вантажники, кухонні робітники, прибиральники та двірники.

Німеччина планує дозволити українцям офіційно приїжджати на сезонні роботи в сільському господарстві. Поки що найпопулярнішими вакансіями для громадян України залишаються доглядальниці, плиточники, сантехніки, електрики, пакувальники.

Зараз ви читаєте новину «Які професії були найпопулярніші на початку року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути