четвер, 19 квітня 2018 13:08

Як зростуть пенсії українців з великим стажем

Як зростуть пенсії українців з великим стажем
Мінімальну пенсію планують збільшувати за рахунок збільшення мінімальної зарплати. Фото: Народна Правда

Мінімальна пенсія тих, хто багато працював, але мало заробляв, може зрости з 1490 до 1680 грн. Це станеться, коли мінімальна зарплата українців підвищиться до 4200 грн.

В Україні на розмір пенсії впливає середня зарплата по країні, власна зарплата і стаж. Кожний відпрацьований рік може збільшити пенсію на 1%. Тоді пенсія тих, хто мало заробляв, але має великий стаж, коливатиметься на рівні мінімальної, пише "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили приємну новину для пенсіонерів

Водночас у Кабміні формулу для таких українців змінювати не будуть. Однак планують збільшувати мінімальну пенсію за рахунок збільшення розміру мінімальної зарплати.

На сьогодні ті, хто виконав вимоги щодо стажу (жінки - 30 років, чоловіки - 35 років) при досягненні 65 років повинні отримувати як мінімум 40% мінімальної зарплати.

З 1 квітня 2018 року в Україні змінився порядок перерахунку пенсій працюючих пенсіонерів. Якщо раніше вони мали звернутися у відділення Пенсійного фонду за місцем проживання, то тепер перерахунок відбуватиметься автоматично.

Зараз ви читаєте новину «Як зростуть пенсії українців з великим стажем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути