понеділок, 30 листопада 2020 11:34

Як зекономити на оплаті газу: що пропонують постачальники

Як зекономити на оплаті газу: що пропонують постачальники
Умови таких тарифів щомісяця змінюються. Фото: unsplash

В умовах відкритого ринку газу для населення постачальники роблять акційні пропозиції на опалювальний сезон або рік.

Умови таких тарифів щомісяця змінюються, пише консультаційний центр "ГазПравда".

Найдешевший тариф "Фіксована ціна" пропонує ТОВ "Галнафтогаз". Його грудневі умови – 5,99 грн за куб. м із грудня по квітень. Прогнозний обсяг газу обирає споживач, але сплатити за нього доведеться одразу – авансом. За понаднормові обсяги треба буде сплачувати вже за ринковою ціною.

"ВЕК Палівенерго" пропонує на опалювальний сезон тариф "Передплатний". Ціна – 6,22 грн за куб. м із грудня по квітень, якщо встигнути підключитися до 31 грудня. Тариф також передбачає стовідсоткову передоплату, але лише за місяць наперед, а не весь сезон одразу. Прогнозний обсяг газу обирає споживач, але за понаднормове споживання доведеться сплатити за ринковими цінами.

Наступний тариф – "Річний", але з помісячною оплатою – від Газопостачальної компанії "Нафтогаз України". Ціна – 6,45 грн за куб. м, як і в листопаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому через відсутність лічильника можуть відключити газ

Замість передоплати компанія пропонує помісячну оплату рівними частинами протягом усього року. Якщо споживач підключиться до тарифу до 31 грудня, то платитиме фіксовану ціну 6,45 грн за куб. м незалежно від сезону й навіть у випадку перевищення споживання над замовленими обсягами.

Свої тарифи на опалювальний сезон під назвою "Економний" і "Прогнозований" має газопостачальник Асканія Енерджі. Умови "Економного" – 6,49 грн за куб. м. Але потрібна 100% передоплати.

"Прогнозований" тариф передбачає ціну 6,59 грн за куб. м, але натомість замість передплати тут є можливість оплачувати за замовлені обсяги рівними частинами.

Проте понаднормові обсяги в обох тарифах треба буде оплачувати за ринковими цінами. Скористатися пропозиціями на таких умовах можна до 25 грудня.

Газопостачальна компанія TAS Energy пропонує паливо по фіксованій ціні - 6,84 грн за куб. м - до кінця квітня. Оплата – по факту споживання. Однак термін підключення – до 15 грудня.

У грудні 15 газопостачальних компаній знизили ціни на газ. 30 компаній лишили їх на попередньому рівні, 9 постачальників підвищили ціни.

Зараз ви читаєте новину «Як зекономити на оплаті газу: що пропонують постачальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути