За рік м'ясо подорожчало на 12%. Торік у березні м'ясний кошик коштував 616,7 грн. Зараз - 692,6 грн.
"Асоціація порахувала вартість кілограму курячого філе і тушки, свинини, сала, яловичини й вареної ковбаси першого ґатунку, мороженої риби та десяток яєць. На 1 березня 2018-го кілограм вареної ковбаси коштував 77,9 гривень. Цьогоріч - 93,9 гривень. Відчутно зросла ціна на куряче філе - з 84,8 гривень за кілограм до 102,1 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зросли ціни за 5 років
Яловичина подорожчала з 115,8 грн/кг у березні 2018-го до 132,5 грн/кг у березні 2019-го. Свинина - з 107,2 грн/кг до 119,5 грн/кг.
"Морожена риба за рік додала 9%. Зросла в ціні з 67,5 гривень за кілограм до 73,7 гривень. Сало у березні торік коштувало 82,1 гривень за кілограм. Зараз - 87,9. Тушка курятини подорожчала з 53,4 гривень до 56,7 гривень за кілограм. Яйця за рік подешевшали. Десяток коштує 26,3 гривень. Торік - 28", - пояснює Дорошенко.
За рік молочні продукти подорожчали на 12%. Торік у березні за кілограм кисломолочного сиру, сметани, літр молока і 200 г масла українці платили 198,9 грн. Цьогоріч - 222,2 грн.
Коментарі