Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2018 15:07

Як Газпром намагається уникнути санкцій

Як Газпром намагається уникнути санкцій
Санкції США щодо "Північного потоку-2" торкнуться інвесторів, які вклали в російські експортні нафто- і газопроводи більше $5 млн протягом року. Фото: Энергореформа

ПАТ "Газпром" розпочав організацію проектного фінансування для газопроводу "Північний потік-2". При цьому врахував можливі ризики у вигляді санкцій США щодо проекту.

У серпні 2017-го російський Газпром передав британській Glas Trust Corporation Ltd у заставу до 2038 року акції проектної компанії газопроводу "Північний потік-2". Це зроблено, щоб убезпечити зобов'язання Nord Stream 2 AG за згодою проектного фінансування, пише "Коммерсант".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На рахунках Газпрому зарезервували всю суму боргу для Нафтогазу

Відповідно до закону CAATCA від 2 серпня 2017 року, санкції США щодо "Північного потоку-2" торкнуться інвесторів, які вклали в російські експортні нафто- і газопроводи більше $5 млн протягом року.

Водночас не зрозуміло, чи була підписана угода Газпрому, Nord Stream 2 AG і Glas Trust Corporation Ltd до 2 серпня. Якщо ні, то ризики санкцій для кредиторів залишаються.

Glas Trust Corporation була заснована 2011 року. Компанія належить менеджерам Мії Дреннан і Брайану Карне. Спеціалізується в сфері послуг по організації та адмініструванні кредитів, реструктуризації боргу.

Зараз ви читаєте новину «Як Газпром намагається уникнути санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути