вівторок, 09 червня 2020 12:38

Кабмін ініціює збільшення допомоги для дітей з інвалідністю

Кабмін ініціює збільшення допомоги для дітей з інвалідністю
На 50% хочуть збільшити соцдопомогу дітям з інвалідністю, які постраждали від вибухонебезпечних предметів. Фото: Pixabay

Українським дітям з інвалідністю, які постраждали від вибухонебезпечних предметів, хочуть збільшити соціальну допомогу на 50%.

Кабінет міністрів вніс відповідний законопроєкт до Верховної Ради, повідомили на сайті парламенту.

Законопроєкт №3573 про внесення зміни до статті 2 ЗУ "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" зараз опрацьовують у комітеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВС просить в уряду гроші з "антикоронавірусного фонду"

Результати досліджень Данської Ради у справах біженців показують, що 111 дітей поранено від мін або вибухонебезпечних предметів.

Щоб реалізувати цей закон, із державного бюджету необхідні додаткові видатки.

"За попередніми розрахунками, обсяг коштів, необхідних для виплати підвищеного розміру державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, становитиме 783,10 тис. грн щорічно", - сказано у записці.

Соціальні виплати в Україні надаватимуть за новою схемою, а розмір допомоги змінять. Зокрема, вводиться категорія "працездатні особи, які не працюють, з числа членів малозабезпеченої сім'ї". Це можуть бути безробітні випускники вузів, домогосподарки, люди передпенсійного віку, яким часто буває важко знайти роботу, та інші особи, які за рекомендацією центру зайнятості хотіли б зайнятися підприємництвом.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін ініціює збільшення допомоги для дітей з інвалідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути