пʼятниця, 31 жовтня 2014 11:31

Через санкції у росіян немає обладнання для будівництва "Південного потоку"

Через санкції у росіян немає обладнання для будівництва "Південного потоку"
Фото: dt.ua

Проектна компанія по будівництву морської частини "Південного потоку", голландська South Stream Transport B.V., через санкціъ Європейського Союзу звернулася до влади Нідерландів по дозвіл на закупівлю послуг і обладнання для проекту.

Про це йдеться в меморандумі до програми єврооблігацій "Газпрому", передає Інтерфакс.

Звернення було направлено у вересні, але поки що "не було ніяких сигналів, коли такий дозвіл може бути наданий і, чи буде наданий".

Звернутися по дозвіл South Stream змусила директива Євросоюзу N833 від 31 липня 2014 року. Це рішення забороняє постачання в Російську Федерацію продукції і технологій подвійного призначення, які можуть бути використані у військових цілях, технологій, пов'язаних з глибоководним видобутком нафти, видобутком нафти в Арктиці, сланцевої нафти; а також довгострокового фінансування ряду російських банків.

Будівництвом морської ділянки газопроводу "Південний потік" займається South Stream Transport B.V. Акціонерами компанії є "Газпром" (50%), італійська ENI (20%), німецька Wintershall і французька EDF (по 15% кожна).

Нагадаємо, "Південний потік" — це російсько-італійський проект системи газопроводів, що мав пройти дном Чорного моря і постачати газ в Європу в обхід України. Перші поставки газу по трубопроводу мали відбутися в кінці 2015 року. Однак після анексії Криму, Європарламент прийняв резолюцію, у якій йшлося про відмову від побудови "Південного потоку".

Першою заморозила будівництво газопроводу в обхід України Болгарія. Нещодавно від "Південного потоку" відмовилася Румунія. Втім Угорщина, ще один учасник проекту, планує завершити свою частину газопроводу до 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Через санкції у росіян немає обладнання для будівництва "Південного потоку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути