неділя, 01 жовтня 2017 17:54

З бюджету планують виділити 7,3 млрд грн на дослідження

 

У 2018 рік планується виділити 7,36 млрд гривень на дослідження.

Про це повідомив керівник відділу аналізу освітньої політики аналітичного цента CEDOS Єгор Стадний і аналітик CEDOS Ірина Когут.

Кошти на дослідження розподілені між 28 розпорядниками.

"Левова частка цих коштів спрямовується до НАН, МОН та галузевих академій. Порівняно з минулим роком, усі академії, крім мистецьких, мають отримати більше фінансування. Видатки НАН зростуть на 30% і сягатимуть 3,5 млрд гривень. Важливо, що окремим рядком закріплено 500 млн гривень для тих підрозділів НАН, які успішно пройдуть нову атестацію", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державний бюджет втратить 26 мільярдів

Крім цього, планується збільшення видатків на дослідження в системі МОН. Збільшені витрати на дослідження, що проводяться вищими навчальними закладами. Також збільшено внесок за участь у програмі "Горизонт–2020" та фінансування для Антарктичної станції "Академік Вернадський".

У підготовленому урядом проекті бюджету освіти і науки на 2018 рік пропонується скоротити видатки на соціальні та академічні стипендії для студентів.

Зараз ви читаєте новину «З бюджету планують виділити 7,3 млрд грн на дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути