середа, 04 березня 2020 15:19

Чи загрожує коронавірус українській економіці

Чи загрожує коронавірус українській економіці
Поки що значних негативних тенденцій для України через коронавірус немає. Фото: rau.ua

Китайська економіка сповільнилася через вплив коронавірусу. Це вже вплинуло на її торгових партнерів.

"У першій групі впливу ті країни, які потужно вбудовані у виробничий ланцюжок Китаю. В України близько третини експорту руди йде до Китаю. Однак ми не входимо в першу групу, бо майже 50% нашого експорту – це харчова продукція. Можуть бути логістичні проблеми, але не більше", - повідомив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб, пише "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус ударить по експорту: на чому Україна не зможе заробити

Наголошує, що ефект падіння цін на імпорт, насамперед нафту й газ, переважує ефект падіння цін українського експорту. Йдеться про чорні метали йі руду. Поки що значних негативних тенденцій через коронавірус немає.

"Цьогоріч амплітуда коливання курсу валют на міжбанківському ринку склала від 23,6 до 25,1 гривні за долар. На готівковому ще більше. Здається, що вона широка. Однак показники не дуже відрізняються від того, що демонструє євро до долара або польський злотий до долара", - говорить Сологуб.

У четвер, 27 лютого, торги на Американській фондовій біржі закінчилися падінням основних індексів до рівня кризи 2008-го. Американський індекс Dow Jones втратив 1200 пунктів, або 4,4%. Індекс S&P 500 також впав на 4,4%, Nasdaq – на 4,6%. Фондові ринки світу почали втрачати ще 24 лютого. Це пов'язано зі швидким поширенням китайського коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Чи загрожує коронавірус українській економіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути