середа, 12 травня 2021 12:24

Держава може забрати у Фірташа облгази за борги - Вітренко

Держава може забрати у Фірташа облгази за борги - Вітренко
Облгази винні Оператору газотранспортної системи майже 8 млн. грн. Фото: Олена Луценко

Підконтрольні бізнесмену Дмитрові Фірташу облгази мають перейти у власність держави за несплачені борги, заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Облгази Фірташа винні оператору газотранспортної системи майже 8 млн грн.

"Компанії Фірташа отримують на ринку газу надприбутки завдяки націнці 30-40 відсотків. Із цієї точки зору держава повинна щось робити. І національна компанія теж повинна з цим щось робити. Насправді це жорстка судова робота проти компаній того ж пана Фірташа, в нього через суд потрібно ці компанії забирати. Якщо не може розрахуватися, значить, ця компанія повинна фактично перейти у власність держави у правильний, законний спосіб", - сказав Юрій Вітренко в інтерв'ю НВ.

Вітренко визнав, що борги виникають через державу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, на скільки зросли ціни на комуналку

"Іноді ці борги виникають по всьому ланцюжку через якість рішення держави. І відповідно, учасники ринку не можуть нести відповідальність. Потрібно знайти варіант, який з одного боку дозволить там, де потрібно борги списувати, їх списувати. Там, де потрібно, - забезпечити розрахунки по колу. І ці розрахунки включають якесь фінансування з держбюджету, але ці гроші потім повернуться до держбюджету", - сказав він.

З 1 травня побутових споживачів газу автоматично перевели на річний тарифний план. Вартість кубометрів усі постачальники оприлюднили наприкінці квітня. Розцінки на газ можна зменшувати, але компанії не можуть протягом року встановлювати вартість вище річного тарифу.

Зараз ви читаєте новину «Держава може забрати у Фірташа облгази за борги - Вітренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути