понеділок, 16 квітня 2018 13:15

Глава літераторів України Сидоржевський "допомагає" НСПУ збанкрутувати

У Національній спілці письменників України (НСПУ) розгорається черговий корупційний скандал. Генеральний директор Дирекції управління майном (ДУІ) Микола Острівний виявив значні порушення в господарській діяльності цієї літературної організації. Про це він повідомив в листі голові НСПУ Михайлу Сидоржевському і членам правління. Текст документа знаходиться в розпорядженні нашої редакції.

  Лист Миколи Острівного до голови спілки НСПУ
Лист Миколи Острівного до голови спілки НСПУ
  Лист Миколи Острівного до голови спілки НСПУ
Лист Миколи Острівного до голови спілки НСПУ
  Лист Миколи Острівного до голови спілки НСПУ
Лист Миколи Острівного до голови спілки НСПУ

"Щомісяця Союз втрачає через занижені ціни на оренду понад один мільйон гривень. В умовах, коли Україна веде війну з Росією, і гроші потрібні на оборону країни, брати від держави понад 900 тис. грн на свої потреби, аморально", - йдеться в листі.

Як приклад Микола Острівний називає приміщення Спілки письменників у центрі Києва по вулиці Олеся Гончара, 52, площею 1500 квадратних метрів, що здаються в оренду за ціною 80 тис. грн на місяць. Хоча за ці приміщення "можна отримувати як мінімум 400 тис. грн щомісяця".

На думку Генерального директора ДУІ, голова НСПУ з мовчазної згоди Секретаріату цілеспрямовано в особистих цілях намагається довести Союз письменників до банкрутства, щоб продати майно НСПУ за борги - для особистого збагачення.

Після кількох спроб повернути економічну діяльність Союзу в правове русло, в знак протесту проти незаконних дій голови НСПУ Сидоржевського, Микола Острівний написав заяву про звільнення і оприлюднив свій лист.

Нагадуємо, два роки тому в НСПУ вибухнув корупційний скандал, в ході якого група секретарів звинуватила голову Спілки письменників в корупції і змусила провести перевірку фінансово-господарської діяльності. Ревізійна комісія в ході перевірки виявила ті ж порушення, на які зараз вказує Острівний. Однак будь-яких серйозних наслідків для Сидоржевського результати перевірки не мали.

Зараз ви читаєте новину «Глава літераторів України Сидоржевський "допомагає" НСПУ збанкрутувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути