середа, 10 серпня 2011 12:26

Фондовий ринок України обвалився після ранкового зростання

Фондовий ринок України обвалився після ранкового зростання

Український фондовий ринок вийшов в мінус після зростання на відкритті торгів.

Індекс "Української біржі" UX за станом на 11:30 знизився на 2,31% - до 1876,37 пунктів, при тому, що відкрився він зростанням в 1,64%, досягши максимального за сьогодні значення в 1956,19 пунктів.

Індекс ПФТС також вийшов в незначний мінус - до -0,02% (738,22 пунктів). Так само, як і UX, на відкритті ПФТС показував зростання - в 0,84%.

Лідерами падіння в UX є "Енакіевсій металургійний завод" (-3,85%), "Концерн Стирол" (-3,60%) і "Західенерго" (-3,25%). "Укрнафта" поки пручається загальному тренду, залишаючись в невеликому плюсі ??на рівні +0,91%. На ПФТС найбільше падіння, в 18,4%, показує "Мотор Січ". Також сильно обвалилися котирування "Богдан Моторс" - на 11,36%.

Ранкове зростання пояснюють позитивними новинами зі США. Федеральна резервна система країни оголосила, що збереже базову облікову ставку на рівні 0-0,25% до 2013 року. У заяві також йшлося, що ФРС буде обговорювати новий пакет заходів, спрямований на підтримку зростання економіки.

Такі заяви можна сприйняти і в більш песимістичному ключі - залишаючи ставку на найнижчому рівні, ФРС показує, що не очікує сильного економічного зростання найближчим часом.

Зараз український ринок знижується слідом за європейськими та російськими індексами.

Зараз ви читаєте новину «Фондовий ринок України обвалився після ранкового зростання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути