Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 15:18

Фонд держмайна назвав підприємства, які приватизують 2018 року

Фонд держмайна назвав підприємства, які приватизують 2018 року
Фонд держмайна розраховує виконати бюджетний план приватизації в 2018 році на рівні 22,5 млрд грн. Фото: Телеграф

Фонд держмайна України схвалив перелік підприємств, що підлягають приватизації 2018-го. До списку ввійшли майже 100 підприємств груп В, Г і Е.

Приватизації підлягає понад 99% Миколаївської, Дніпровської і Херсонській ТЕЦ і ПАТ "Криворізька теплоцентраль", повідомили у прес-службі Фонду держмайна.

Також до списку приватизації включені 70% ПАТ "Хмельницькобленерго" і "Миколаївобленерго", 65% АК "Харківобленерго" і 60% ПАТ "Запоріжжяобленерго". Крім цього, приватизації підлягають 50% ВАТ "Тернопільобленерго", 78% ПАТ "Центренерго", а також 75% ПАТ "Турбоатом" у Харкові.

Крім того, затвердили приватизацію підприємств хімічної галузі - ПАТ "Одеський припортовий завод" - 99,5%, ПАТ "Сумихімпром" - 99,9%, ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" - 51%, ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" - 68%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державний Укргазбанк готують до приватизації

Водночас, Фонд планує повторно внести пропозицію приватизувати 40% кондитерсько-алкогольного підприємства ТОВ "Світ ласощів" у Черкасах.

За словами керівника Фонду Віталія Трубарова, триває підготовка до приватизації ОПЗ і енергокомпаній. Очікується, що їх продаватимуть навесні 2018 року.

Фонд держмайна розраховує виконати бюджетний план приватизації 2018-го на рівні 22,5 млрд грн.

6 листопада Верховна Рада схвалила в першому читанні новий закон "Про приватизацію державного майна".

"Враховуючи, що понад 90 відсотків державних активів ввели в експлуатацію 50-150 років тому, затримка з приватизацією цих об'єктів призводить до їх подальшого руйнування, зниження інвестиційної привабливості", - йдеться в пояснювальній записці до документу.

Зараз ви читаєте новину «Фонд держмайна назвав підприємства, які приватизують 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути