понеділок, 29 січня 2018 13:05

Fitch спрогнозував, коли Україна отримає транш МВФ

Fitch спрогнозував, коли Україна отримає транш МВФ
Україна може отримати кошти від МВФ вже у 2018 році. Фото: zeenews.india.com

Україна отримає $1,9 млрд траншу від МВФ протягом поточного року, вважають у міжнародному рейтинговому агентстві Fitch Ratings.

У агентстві наголошують, що постійна взаємодія з МВФ важлива для забезпечення доступу України до офіційного та зовнішнього фінансування для обслуговування держборгу в 2020-2021 роках, пише УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли представники МВФ приїдуть в Україну

Крім того, Fitch наголосили, що обрання очільника Нацбанку має знизити невизначеність щодо стійкості та незалежності політики регулятора.

За оцінками агентства, підвищення Нацбанком облікової ставки свідчить про зосереджений курс на зниження інфляції в рамках запланованого переходу до таргетування інфляції.

МВФ у березні 2015 року схвалив 4-річну програму кредитування економіки України EFF на $17,5 млрд. У рамках цієї програми Україна отримала від Фонду 4 кредитних транші на загальну суму $8,7 млрд.

14 грудня заступник голови департаменту комунікацій МВФ Вільям Мюррей заявив, що МВФ поки не запланував подальше виділення кредитного траншу. Оскільки не всі умови завершення перегляду були виконані українською стороною.

Зараз ви читаєте новину «Fitch спрогнозував, коли Україна отримає транш МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути