понеділок, 14 червня 2021 11:51

Євросоюз змінив правила ввезення готівки

З 3 червня в країнах Євросоюзу почали діяти нові правила ввезення та вивезення готівки. Усі, хто в'їжджають на територію ЄС або виїжджають з неї, зобов'язані заповнити декларацію про готівку на суму €10 тис. і більше. Митні органи мають право перевіряти людей, їхній багаж і транспортні засоби, а також затримувати незадекларовану готівку.

Автор: Олена Луценко
  Нові правила дозволяють митним органам діяти щодо сум і менше 10 тис. євро
Нові правила дозволяють митним органам діяти щодо сум і менше 10 тис. євро

Нові правила впроваджені в рамках зусиль ЄС в боротьбі з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, повідомляють на сайті Єврокомісії, пише OBOZREVATEL.

Під нові правила ЄС підпадають інші цінні предмети. Їх тепер також зараховують до готівки. Зокрема, це банкноти й монети, зокрема валюта, яка вийшла з обігу, але яку все ще можна обміняти в фінансовій установі або центральному банку. Також до готівки зараховуються чеки, дорожні чеки, векселі та грошові перекази, золоті монети з вмістом золота не менш як 90%, золоті злитки, самородки або грудки з вмістом золота не менш як 99,5%.

Під час пересилання €10 тис. або більше готівкою поштою або кур'єром також вимагатимуть подання декларації. Там слід вказати детальну інформацію про походження і майбутнє використання готівки.

Нові правила дозволяють митним органам діяти щодо сум і менше ніж €10 тис., якщо є ознаки зв'язку коштів зі злочинною діяльністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша країна офіційно визнала біткоїн платіжним засобом

Кожна країна-член ЄС може застосовувати власні санкції.

Національний банк України на 14 червня встановив курс долара на рівні 27,04 грн. Це на 6 коп. менше, як було перед вихідними.

Повідомляє сайт НБУ.

Євро подешевшав на 19 коп. Коштує 32,79 грн.

Курс російського рубля - 37 коп.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз змінив правила ввезення готівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути