Ексклюзиви
четвер, 08 лютого 2018 16:21

Експерт повідомив причину здешевлення м'яса

Експерт повідомив причину здешевлення м'яса
Українці пов'язують зміну вартості м'яса зі зниженням курсу долара до мінімуму за два місяці. Фото: FitExpert

В Україні подешевшало м'ясо. Так, у Києві свинину продають по 80 грн за кг. Декілька тижнів тому, вона коштувала близько 120 грн за кг.

М'якоть яловичини зараз продають по 100 грн. Раніше за кілограм продукту потрібно було заплатити 130 грн і вище. Люди пов'язують зміну цін зі зниженням курсу долара до мінімуму за два місяці, пише "Сегодня".

Директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко вважає, що зниження цін на м'ясо не варто пов'язувати із зміцненням гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли вартість фруктів у Польщі та Україні

"Даних про торгівлю яловичиною поки що не маємо. Падіння цін на свинину викликане зниженням попиту. Минулого року в першому кварталі м'ясо також дорожчало повільно, у другому і третьому - набагато швидше. У цьому році теж в середині січня виробники свинини почали потроху знижувати ціну, а потім у регіонах пішли різні тенденції. Наприклад, за останній тиждень західні регіони трохи збільшили відпускну ціну, у центральній і східній Україні гуртова ціна впала", - підкреслив Дорошенко.

На 31 січня 2018 року середня ціна картоплі на Столичному ринку Києва становить 4 грн за кг. Таким чином, за перший місяць нового року цей продукт подорожчав на 50 коп. Білокачанна капуста на кінець січня подорожчала на 1 грн. У середньому - 4 грн за кг. Крім того, на 50 коп. подорожчала цибуля. Минулого місяця кілограм цибулі продавали по 4 грн. На 31 січня кілограм моркви на київському оптовому ринку можна було придбати за 5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Експерт повідомив причину здешевлення м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути