субота, 28 жовтня 2017 21:10

Експерт розповів, за скільки можна орендувати житло в Києві

Експерт розповів, за скільки можна орендувати житло в Києві
Вартість оренди житла за 2017 рік виросла на 15-20%. Фото:Версії

Останні два роки на ринку нерухомості спостерігається надлишок житла для оренди. Про це Gazeta.ua розповів аналітик консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький.

"Банки банкрутують. Люди вкладають заощадження в нерухомість. Сьогодні здавати в оренду житло реально, але дуже важко - велика конкуренція", - говорить Сергій Костецький.

Вартість оренди житла за 2017 рік виросла на 15-20%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує однокімнатна квартира в різних містах України

"Не варто вірити рейтингу, що Київ посів друге місце в десятці міст із найдорожчою орендою квартир. Це нонсенс, щоб орендна плата у Москві була в рази нижчою, ніж у столиці України. В Києві середня ціна коливається у межах 4-6 тисяч гривень. За ці кошти можна зняти, як двокімнатну квартиру на Троєщині, так і однокімнатну на Правому березі", - каже аналітик.

Через ріст комунальних тарифів, орендарі почали шукати дешевше житло.

"У минулому році, коли почали підвищуватися тарифи, спостерігалася тенденція зміни 3-кімнатних квартир на 2-кімнатні, дво- на 1-кімнатні", - додав Костецький.

В агенстві нерухомості "Благовіст" розповіли, що найбюджетнішим варіантом в Києві за вересень стала 3-кімнатнатна квартира площею 68 кв. м на вул. Липківського Солом'янський р-н. Її орендували за 4000 грн.

Серед найдорожчих – 3-кімнатна квартири площею 68 кв.м. по вул. Урлівській Дарницький р-н - 9000 грн. На Андріївському узвозі трикімнатну квартиру здали в оренду за 13000 грн.

Українці віддають перевагу купівлі однокімнатних квартир від 35 кв. м, двокімнатних від 47 кв. м, трикімнатних від 70 кв. м. Є попит на квартири-студіо.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, за скільки можна орендувати житло в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути