пʼятниця, 05 січня 2018 16:26

Експерт розповів, скільки коштуватиме хліб

Експерт розповів, скільки коштуватиме хліб
Середня ціна соціального хліба складає 13 грн за кг. Фото: Довідник корисних порад

У 2017 році соціальні сорти чорного та білого хліба подорожчали на 2,4 грн.

"Середня ціна соціального хліба складає 13 гривень за кілограм", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Експерт наголосив, що соціальний хліб дорожчатиме далі.

"Підняття мінімальної заробітної плати на 16% та девальвація гривні у грудні на 3% спричинить зростання ціни на такий хліб у січні – лютому на 10%. На початок березня кілограм білого та чорного обійдеться більше ніж у 14 гривень", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростуть ціни на овочі

Сьогодні різниця в ціні на хліб між Україною та Польщею становить близько 12%.

"Якщо в Україні не знизять ПДВ на продукти до середнього рівня ЄС – 5-7%, то дистанція в ціні на хліб в Україні та ЄС не тільки скоротиться. Вона почне збільшуватись на користь більш низьких цін в Європі. Податок на додану вартість у нашій країні в 20% при однаковій відпускній ціні виробників робить продукцію в Україні на 12% дорожчою", - прокоментував Дорошенко.

Упродовж 2017 року спостерігалося подорожчання майже всіх продуктів в Україні. Щоправда, почала дешевшати гречка і цукор. Перше місце за темпами зростання ціни посіло сало — 68%. Друге місце займає морква — 64%. Далі йде буряк - подорожчав на 2 грн. Четверту сходинку за темпами зростання ціни займає свинина — 42%. За рік яловичина додала в ціні 34%. Кілограм яловичини з кісткою можна купити в середньому за 113 грн. Це на 29 грн більше, ніж було раніше.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, скільки коштуватиме хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути