Ексклюзиви
вівторок, 02 січня 2018 10:25

Експерт розповів, скільки коштуватиме долар у січні

Експерт розповів, скільки коштуватиме долар у січні
Факторами впливу на курс гривні є погіршення зовнішньоторговельного сальдо, слабкий приплив інвестицій, а також вкрай слабка економічна динаміка. Фото: ТСН

У кінці січня поточного року курс гривні може вирости до 30 грн за дол. Однак у весняно-літній період він повернеться до позначки 28 грн за дол.

Директор економічних і соціальних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин радить задля аналізу курсової ситуації на початку 2018 року згадати те, що відбувалося на початку 2017 року. Тоді було зафіксовано незначне ослаблення української валюти, пише УНН.

"Слабка девальвація гривні швидше за все продовжиться і на початку 2018 року. Думаю, цей процес досягне піку в кінці січня на початку лютого. І я не здивуюся, якщо за цей час підніметься значення курсу до 30 гривень за долар, а можливо трохи вище", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічна ситуація 2018 року може погіршитися - експерт

Водночас, у весняно-літній період варто чекати повернення курсу гривні до рівня 28 грн за дол.

За словами Юрчишина, факторами впливу на курс гривні є погіршення зовнішньоторговельного сальдо, слабкий приплив інвестицій, а також вкрай слабка економічна динаміка.

"2-3%, які хоче уряд, це вкрай слабка динаміка для того, щоб говорити про міцну гривню. Боргова позиція України досить слабка", - резюмував експерт.

Національний банк України на 2 січня встановив курс долара на рівні 28,06 грн. Євро коштує 33,49 грн. За 10 російських рублів дають 4,87 грн.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, скільки коштуватиме долар у січні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути