середа, 11 листопада 2015 10:55

ЄБРР оцінив реформи українського Нацбанку

ЄБРР оцінив реформи українського Нацбанку
Фото: zn.ua

Україна досягла найбільшого прогресу в очищенні банківської системи і її опору стресам серед країн у регіоні Європейського банку реконструкції та розвитку.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на звіт банку.

"За останній рік був помітно відчутним прогрес у фінансовому секторі, який все ще зазнає впливу різних криз, що охоплюють регіон. Україна є країною, що досягла найбільшого прогресу в цьому питанні. В Україні з 2014 року закрито понад 50 банків, які характеризувалися непрозорою структурою власників, активним кредитуванням пов'язаних осіб та слабким корпоративним управлінням", - йдеться в документі.

Разом з тим, за оцінкою експертів ЄБРР, банківський сектор України буде залишатися під тиском через девальвацію гривні та посилення кредитних ризиків.

"Рекапіталізація банків продовжується, при цьому було вжито регуляторні заходи, включаючи правила щодо кредитування пов'язаних осіб, для того, щоб зробити банківський сектор більш стійким", - наголошується в документі.

Нагадаємо, що з початку року в Україні закрились 37 банків. Станом на 1 серпня 2015 року в Україні мали ліцензії 126 банків.

Влітку глава ЄБРР Сума Чакрабарті заявляв, що в Україні "досі забагато банків, деякі з яких... є особистими скарбничками олігархів". На його думку, для української економіки було б досить 50 банків.

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР оцінив реформи українського Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути