вівторок, 02 квітня 2013 09:06

Донецький електрометалургійний завод хочуть купити дві компанії

Донецький електрометалургійний завод хочуть купити дві компанії
Минулого року ДЕМЗ спрацював у збиток. Фото: rbn.cc

Переговори про продаж Донецького електрометалургійного заводу (ДЕМЗ) ведуться з двома компаніями: "Донецьксталлю" Віктора Нусенкіса та брухтозаготівельною "Євро Фінанс" підприємців Алі Омрана і Арсена Іванющенка.

Про це з посиланням на джерело, знайоме з перебігом переговорів про продаж ДЕМЗ, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Інтереси в сталі".

"Головна тема переговорів - ціна активу. Обидва претенденти домагаються зниження суми угоди", - зазначив співрозмовник.

Водночас, в "Євро Фінанс" і "Донецьксталі" коментувати свій інтерес до ДЕМЗ відмовилися.

"Ще в серпні минулого року вартість ДЕМЗ, виходячи з цін на аналогічні підприємства в Україні та Росії, оцінювалася в 350 мільйонів доларів. У грудні його вартість опустилася до 300 мільйонів доларів, а тепер підприємство коштує не більше 200-250 мільйонів доларів", - оцінив ситуацію аналітик ІК Eavex Capital Іван Дзвінка.

Експерт також додав, що ціни на металургійні активи в усьому світі падають. Тому час працює на покупців, які напевно зацікавлені затягувати процес.

"Навряд чи ціна активу опуститься нижче 200 мільйонів доларів - це сучасне і досить ефективне виробництво", - сказав Дзвінка.

У свою чергу аналітик ІК "Ренесанс Капітал" Борис Красножонов додав, що побудувати аналогічне підприємство за нинішніх цін обійдеться в $900 млн - $1 млрд.

"Але минулого року завод спрацював у збиток. Крім того, у компанії проблеми з постачанням металобрухту, який постійно дорожчає. У хороші часи ціна активу була б 300-330 мільйонів доларів, але зараз, якщо його продадуть за 150 мільйонів доларів, це буде гарна угода", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Донецький електрометалургійний завод хочуть купити дві компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути