пʼятниця, 28 лютого 2020 17:12

Дешеві кредити для бізнесу: підприємцям пообіцяли розширити держпрограму

Дешеві кредити для бізнесу: підприємцям пообіцяли розширити держпрограму
Кредити зможуть отримати підприємці, які планують відкрити бізнес, але не мають достатньої заставної суми. Фото: Народна правда

З 1 березня програму доступних кредитів для бізнесу під 5%, 7% і 9% розширять. З'являться часткові кредитні гарантії, щоб підтримати підприємців, які починають справу з нуля.

Це дасть змогу розширити можливості підприємців, на яких раніше банки не звертали уваги. Йдеться про людей, які вирішили зайнятися бізнесом, але, крім ідеї, не мають ні заставного майна, ні звітності чи історії діяльності, пояснили у пресслужбі Міністерства фінансів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який банк видав найбільше дешевих кредитів підприємцям

Водночас і наявний бізнес зможе претендувати на часткову кредитну гарантію. Вона покриває до 50% кредиту за держпрограмою.

Фонд розвитку підприємництва погодив проєкт договору про надання часткових кредитних гарантій з усіма наявними уповноваженими банками. Йдеться про Укрексімбанк, Приватбанк, Ощадбанк, Укргазбанк. Найближчим часом підпише його.

Фонд розвитку підприємництва цьогоріч отримає фінансування розміром 2 млрд грн. Фонд реалізує програму держпідтримки малого й середнього бізнесу. Підприємцям пропонують кредити до 1,5 млн грн під 5%, 7% або 9% річних для створення або розширення власного бізнесу. Програма запрацювала 3 лютого 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Дешеві кредити для бізнесу: підприємцям пообіцяли розширити держпрограму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути