Ексклюзиви
середа, 17 січня 2018 12:44

Червоненко не може розплатитися за паливо з WOG

Червоненко не може розплатитися за паливо з WOG
Логістична компанія ТОВ "Орлан-Транс-Груп" заборгувала компаніям "Вог Рітейл" та "Нафтотрейд ресурс" 22 432 тис. грн. Фото: Железнодорожник

Логістична компанія ТОВ "Орлан-Транс-Груп" заборгувала компаніям "Вог Рітейл" та "Нафтотрейд ресурс" (афільована з групою компаній WOG) 22 432 тис. грн за поставки нафтопродуктів, пише "Обозреватель".

Компанія "Нафтотрейд ресурс" подала на "Орлан-Транс-Груп" судовий позов, який вже задовольнив Господарський суд міста Києва. Зокрема, 1 листопада 2017 року суд виніс постанову, згідно з якою на кошти "Орлан-Транс-Груп" в розмірі 17 293 071,44 грн було накладено арешт.

У той же час 11 грудня 2017 року Господарський суд Києва вирішив стягнути з "Орлан-Транс-Груп" 11 304 758 грн (серед них 32,8 тис. грн суднового збору) на користь ТОВ "Вог Рітейл" за позовом про стягнення заборгованості за поставки нафтопродуктів за договором від 2014 року.

Зокрема, в рішенні суду зазначено стягнення суми основного боргу в розмірі 8,013 млн грн, 1,958 млн грн інфляційних витрат, 425,341 тис. грн річних і 875,617 тис. грн пені за сумою заборгованості.

Також 12 грудня Госпсуд Києва постановив стягнути з "Орлан-Транс-Груп" 17 470 296 грн (серед них 240 тис. грн суднового збору) на користь "Нафтотрейд ресурсу" за позовом про стягнення заборгованості за поставки нафтопродуктів за договором від 2016 року.

У відповідному рішенні суду зазначено стягнення суми основного боргу в розмірі 14,419 млн грн, 2,331 млн грн інфляційних витрат і 480,296 тис. грн річних.

У WOG відмовилися коментувати судовий позов, а також суперечку двох господарюючих підприємств.

Згідно з даними з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, кінцевим бенефіціаром "Орлан-Транс-Груп" є якась Іветт Лоран, зареєстрована як юридична особа на території Домініканської республіки.

Підприємство Червоненка не вперше замішане у фінансових скандалах. Так, 2002 року підприємства концерну "Орлан" фірми "Орлан-Транс-Груп" показали 23,49 млн грн. доходу і збитки, які позбавляють від необхідності платити податки в розмірі 3,15 млн грн, що вже тоді зацікавило податкову службу.

У скандалах неодноразово виявляли й екс-міністра транспорту часів Ющенка. Так, останній інцидент стався на початку листопада в Київському районному суді міста Одеси, коли Євген Червоненко влаштував публічний розгляд і накинувся на суддю.

Крім того, Євген Червоненко не приховує симпатию геополітичним амбіціям РФ. Найчастіше в риториці використовуючи фразу, що Україна без Росії не зможе існувати та ін.

Зараз ви читаєте новину «Червоненко не може розплатитися за паливо з WOG». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути