вівторок, 27 березня 2018 15:33

Ціну на газ та гарячу воду уряд не підвищуватиме два місяці - ЗМІ

Ціну на газ та гарячу воду уряд не підвищуватиме два місяці - ЗМІ
Ціна газу для поставок населенню і ТКЕ до 1 червня не зміниться.

Ціна на газ для населення протягом двох місяців може залишитисяься незмінною. Для цього уряд планує продовжити до червня 2018 року термін дії постанови №187 від 22 березня 2017 року.

Таке рішення Кабмін може ухвалити 28 березня 2018 року, пише Ukranews.

Якщо рішення ухвалять, то ціна газу для поставок населенню і ТКЕ до 1 червня не зміниться і залишиться на рівні 4942 грн за тисячу кубометрів. Для кінцевого споживача з урахуванням ПДВ та інших зборів ціна буде 6958 грн.

Отже, не підвищиться і тариф на гарячу воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після вихідних подешевшав автогаз

Однак МВФ продовжує наполягати на виконанні узгодженої раніше умови перегляду ціни на газ, згідно з постановою №187. Відповідно до неї, з квітня ціна газу повинна піднятися вже на 30% від діючої.

Відстрочити оприлюднення ціни вирішили до узгодження механізму її визначення з МВФ та Європейським енергетичним співтовариством. До публікації рішення ціна залишиться на поточному рівні

За діючою методикою, якщо за підсумками року є відхилення "плюс/мінус" 10%, ціна на наступний опалювальний сезон повинна переглядатися.

Уряд повинен був опублікувати цей показник ще 1 липня 2017 року. Замість цього 26 вересня 2017 року Кабмін протокольним рішенням відклав дату публікації на невизначений термін.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберегло прогноз зростання економіки України 2018-го на рівні 3,2% і прогнозує прискорення зростання ВВП 2019 року на 3,7%.

Зараз ви читаєте новину «Ціну на газ та гарячу воду уряд не підвищуватиме два місяці - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути