Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2016 02:13

Центренерго та Укрінтеренерго позапланово перевірять

Центренерго та Укрінтеренерго позапланово перевірять
Фото: dt.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин вирішив провести позаплановий внутрішній аудит компаній "Центренерго" і "Укрінтеренерго". Про це повідомляється на сторінці міністерства в Facebook.

"Мета перевірок: з'ясування законності контрактів на імпорт вугілля, відповідність декларованих об'ємів фактично поставленим, наявність сертифікатів якості та походження вугілля, визначення якісних показників вугілля, яке перебуває на складах, а також з'ясування цінових параметрів поставок", - ідеться в повідомленні.

У разі виявлення порушень законодавства матеріали передадуть у правоохоронні органи для надання відповідної оцінки.

Результати аудиту дозволять Демчишину доповісти громадськості про "резонансні питання імпорту вугілля на підприємства державної генерації, грунтуючись на відповідних документах".

"Одночасно Володимир Демчишин звернувся до керівництва ДФС та СБУ з проханням також відреагувати на резонансну інформацію щодо поставок імпортного вугілля на підприємства державної генерації", - відзначили в міністерстві.

Раніше "Українська правда" опублікувала розслідування, в якому говориться, що Україна отримує вугілля з окупованих територій, а за поставками стоять люди, наближені до Віктора Медведчука. При цьому Демчишин заявляв, що Україна купує вугілля в ПАР.

Зараз ви читаєте новину «Центренерго та Укрінтеренерго позапланово перевірять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути